Lőrincz Norbert (Mr Hail ) vagyok....1976 - ban születtem Salgótarjánban.
A viharok utáni imádatom már igen pici koromban kezdődött. Emlékszem hogy ha tehettem mindig néztem a TV-ben az időjárás jelentéseket..amint megemlítették a "zápor,zivatar"  lehetőségét majd ki bújtam a bőrömből. Nehéz megmagyarázni mi váltotta ki belőlem ezeket a reakciókat mert nem emlékszem hogy valaki ebbe az irányba terelte volna a figyelmem.Emlékszem....akár hol voltam (iskola,játszótér stb.) mindig az eget fürkésztem. Szinte le sem vettem a szemem az égről akkor amikor megjelentek a gyönyörű, magasra törő gomolyfelhők a fejem felett. Ebben a korban egy picikét cikinek is éreztem, hogy kitűnök a többi gyerek közül ezzel a furcsa magatartásommal. Sokszor kinevettek vagy éppen olyan megjegyzéseket tettek ezzel kapcsolatban ami több alkalommal is zavarba hozott...de valahogy sosem érdekelt.
Mivel panel lakásban nőttem fel biztosan sok hasonló beállítottságú társam is nyári estéken szívesen könyökölt az erkélyük korlátján, izgalommal figyelve a távoli villámlásokat. Órákig képes voltam szemmel tartani a fényeket  abban a reményben, hogy a vihar felénk veszi az irányt . Ha ez bekövetkezett.... sokszor szinte önkívületi állapotba kerültem és fejvesztve szaladgáltam a lakásban, egyik ablakból a másikba. Állandó megjegyzéseimmel( Hallottátok mekkora volt? Látáttok? Hú de szakad...Kopog a jég!!:) Húú de fúj a szél..stb.) a sírba tudtam kergetni a körülöttem lévő embereket..:)
Ez az érdekes csodálatom a természet ereje iránt meghatározója lett mindennapjaimnak is. Hangulatomra a mai napig igen nagy hatást gyakorol az időjárás. Unalmas és eseménytelen napokon már alig várom, hogy bármilyen jellegű változás történjen. A zivatarok esélye pedig száz százalékos hangulatjavulást okoz életkedvemben. Persze ezzel szinte minden ember hasonlóan van, de nálam azt hiszem, ez sokkal több.
És hogy mi történik most körülöttem? Hát...azt hiszem ez a lap mindent elárul. Ha tehetem és az időm is engedi célba vesszük a viharokat és lefotózzuk, levideózzuk és ami a számomra legfontosabb "átéljük" őket. Ez az egész dolog valami földöntúli energiával tölt fel és mindent elfelejtek ami egyébként a szürke hétköznapokkal járna.
És végeztetül azt szeretném megemlíteni ...nem vagyok profi meteorológus. Amiket a viharokról és egyéb időjárással kapcsolatos dolgokról tudok mind szakirodalom illetve tudományos természetfilmek tanullmányozásaiból tanulgattam meg. Én magam egy lelkes amatőrnek tartom, akinek mindene a vihar és az azzal járó egyéb természeti jelenségek.
Egy biztos....amíg csak élek a viharok nyomában leszek és az összegyűjtött anyagot megosztom a hasonló érdeklődésű emberekkel. Remélem mindenki talál olyan képet,ismeretanyagot stb. az oldalon, ami felkelti majd érdeklődését. Köszönöm hogy szentelt rám egy kis időt és megismerkedett egy kicsikét velem.
UI:
Itt szeretném megköszönni páromnak hogy elfogadta azt amilyen vagyok, és kitart egy ilyen hóbortos hobbival megáldott viharmániás ember mellett.:)